Prémiový obsah
★★★
10.1K čtenářů
55 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
důkladně smícháme, propracujeme a potom z ní vytvoříme krokety
Hotovou bramborovou kaši smícháme s vejcem, strouhaným
Brambory opláchneme, uvaříme doměkka v osolené vodě a necháme je vychladnout. Pak je nastrouháme najemno
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme v osolené vodě bez kmínu doměkka. Zcedíme, vodu
Brambory najemno nastrouháme, smícháme s moukou, nasekanými škvarky, osolíme a vejci zaděláme tužší těsto
Brambory uvařené v osolené vodě rozmačkáme s máslem, vyšleháme na hladkou kaši s mlékem, okořeníme muškátovým
Na krokety můžeme použít bramborovou kaši která nám Z kaše mokrými rukami formujeme krokety.
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky a společně s
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme je. Ještě teplé je prolisujeme a přidáme hladkou mouku, sůl, prášek