Prémiový obsah
★★★
1.9K čtenářů
1 h
tetalenka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Syrové brambory očistíme, nakrájíme na plátky asi 1 brambory potřeme a posypeme tymiánem, majoránkou a
Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Brambory smícháme s prolisovaným česnekem a nasekanými
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, přendáme Vložíme do trouby a pečeme, až budou brambory měkké
Brambory oloupeme omyjeme a osušíme. Jakmile jsou brambory měkké, necháme alobal otevřený
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Než se brambory uvaří, nakrájíme jarní cibulku.
Polijeme asi 3-4 lžícemi oleje, potřeme česnekem, opepříme Brambory připravíme de chuti, hodí se vařené i pečené
horkého sádla vložíme kloboučky holubinek potřené česnekem
V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme utřený česnek, přidáme oblohu k masu nebo konzumujeme s tmavým pečivem, bramborami
očistíme, nakrájíme ji na kolečka a společně s utřeným česnekem