Prémiový obsah
★★★
4.8K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Rajčata na spodní straně nařízneme do kříže, spaříme v horké vodě a oloupeme. Pak rajčata nakrájíme na
Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme ovoce na pyré. Totot pyré lze vytvořit i z banánu nebo mandarinky.
Očištěný celer pokrájíme na kousky a posolíme. Přidáme máslo, podlijeme vroucí vodou a přikryté dusíme
Očištěný květák s mladými lístky pokrájíme na kousky, podlijeme vroucí vodou, posolíme, přidáme máslo
Očištěnou fazolku nakrájíme, podlijeme vroucí vodou a posolíme. Přidáme máslo a přikryté dusíme. Podle
Očištěnou dýni nakrájíme, trochu podlijeme vroucí vodou, osolíme a přikryté dusíme. Dáme do mixéru, přilijeme
Hrášek z konzervy nedusíme. Mražený hrášek podlijeme vroucí vodou, přidáme máslo, sůl a dusíme. Během
Očištěnou mrkev pokrájíme, přidáme máslo, posolíme, podlijeme vroucí vodou a přikrytou dusíme. Během