Prémiový obsah
★★★
5.7K čtenářů
35 m
Redakce Recepty.eu
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Dva dny staré rohlíky si nakrájíme a necháme oschnout do druhého dne, přidáme dvě hrsti petrželové nati
Směs na karlovarský knedlík rozdělíme na dvě poloviny Po vyndání z vody ihned knedlíky z fólie vybalíme.
Příprava knedlíků: Dva dny staré rohlíky si nakrájíme
Hotové knedlíky nakrájíme na plátky a můžeme ihned
Ptáčky zbavíme nitě a servírujeme rozkrojené napůl s domácím knedlíkem nebo rýží a ozdobené směsí z vajec, párků
Rozlámeme droždí do malé misky, přidáme cukr a asi lžičku teplé vody, rozmícháme a necháme vzejít kvásek
Vzniklou hmotu na knedlíky položíme na potravinářskou Uvařené knedlíky vybalíme z fólie a necháme chvíli
Housky pokrájíme na kousky, ty krátce opečeme na přepuštěném másle. Žloutky vyšleháme s rozpuštěným máslem
Hotové knedlíky nakrájíme na plátky a můžeme ihned