Prémiový obsah
★★★
3.5K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Z těsta upravíme knedlíky, dáváme je do vroucí vody aby se nepřilepily ke dnu, dokud nevyplavou, vaříme podle
zbavíme nitě a servírujeme rozkrojené napůl s domácím knedlíkem
potřřeby zahustíme moukou nebo krupičkou a tvarujeme knedlíky
Nit přitom položte příčně pod knedlík tak daleko, jak Uchopte každou rukou jeden konec, nad knedlíkem konce
Poté tvoříme navlhčenýma rukama knedlíky, které dáme Uvařené knedlíky rozkrojíme.
Na zpěněnou cibulku přidáme na kostky nakrájené houskové knedlíky a smažíme.
Starší knedlíky ohřejeme nad párou nebo v mikrovlnné omáčkou a ozdobíme zakysanou smetanou a čerstvým ovocem podle
, na obou koncích zavážeme a knedlík pak vaříme v osolené Hotový knedlík z ubrousku velmi opatrně vybalíme a
Pokud budeme knedlíky vařit v parním hrnci, tak uděláme dotýkat potřeme olejem, aby se knedlíky nepřilepily