Prémiový obsah
★★★
3.2K čtenářů
30 m
janapozarova
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Nit přitom položte příčně pod knedlík tak daleko, jak Uchopte každou rukou jeden konec, nad knedlíkem konce
Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme knedlíky, které
Veku, perník nakrájíme na kostky a vyšleháme si vejce, mléko, mouku a prášek do perníku, lehce osolíme
Vykynuté knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a V polovině varu knedlíky otočíme.
Mléko, cukr, máslo a kakao dáme vařit. Jakmile přejde varem, odstavíme a necháme vychladnout. Potom přidáme
Nové brambory neloupeme, pouze očtistíme a uvaříme. Pokud nemáme k dispozici nové, musíme je po uvaření
Těsto: 275 g máslo (měkké) 125 g cukr (prosátý moučkový) 0,5 1žička skořice 4 1žíce mléko 300 g mouka