Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Brambory uvaříme ve slupce, poté oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, sůl, vejce, žloutek a krupici
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme škrobovou moučku,
Dáme vařit vodu na knedlíky. jej zaválíme do těsta, ze kterého uděláme podlouhlé knedlíky
Brambory oloupeme, uvaříme. Pak z nich slijeme vodu a prolisujeme je. Přidáme máslo, 4 žloutky, muškátový
Brambory uvaříme, nastrouháme, rozmícháme s rozšlehanými vejci, moukou, krupicí a trochou soli. Zpracujeme
Brambory uvaříme a nastrouháme, necháme vychladnout a přidáme vejce mouku a trochu soli. Důkladně propracujeme
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je. Nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl
Z připraveného těsto vložíme knedlíky a plníme je masem Knedlíky vaříme ve vroucí, osolené vodě asi 12 minut
Rukama vytvoříme kulaté knedlíky, které dáváme do vroucí Hotové knedlíky rozkrojíme.