Prémiový obsah
★★★
6K čtenářů
janapozarova
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Očištěný květák s mladými lístky pokrájíme na kousky, podlijeme vroucí vodou, posolíme, přidáme máslo
Květák zbavíme zelených listů, omyjeme a rozebereme na růžičky, které dáme vařit do osolené vody. Mezitím
Květák rozkrájíme na malé růžičky. Ve větším hrnci přivedeme k varu mléko a květák do něj vložíme. Osolíme
Sójové plátky dáme do hrnce a zalijeme je vroucí vodou. Necháme nabobtnat alespoň půl hodiny. Květák
Květákové pyré: Na másle zpěníme šalotku orestujeme
Květákové pyré podle chuti dosolíme. Květákové pyré rozdělíme na talíře a jednotlivé porce
V míse smícháme šlehačem směs s vodou, potom zašleháme mouku. Těsto rozdělíme do dvou misek, každé z
Mouku smícháme s cukrem a máslem. Z rozváleného těsta vypichujeme kolečka asi 4 cm v průměru. Poté přeložíme
V mléku rozkvedláme vejce a poté přidáme mouku. Trochu osolíme a smažíme na pánvi. Hotové potřeme zavařeninou
Do mísy si prosejeme mouku, přidáme vejce, sůl a přidáváme vodu, dokud nevznikne hladké těsto. Poté pomocí
Kuřecí stehna dáme vařit s mrkví, cibulí, česnekem a kořením. Poté scedíme a maso vykostíme. Oloupané
Umytou rýži osmažíme na sádle, osolíme, zalijeme vodou a dusíme. Upečené kuře vykostíme, maso nakrájíme