Prémiový obsah
★★★
888 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Očištěný květák s mladými lístky pokrájíme na kousky, podlijeme vroucí vodou, posolíme, přidáme máslo
Květák rozebereme na růžičky, vývar přivedeme k varu a přidáme květák, vaříme asi 12 minut. Z hrnce si
Filé necháme mírně rozmrazit a potom rozložíme na olejem vymazaný pekáč. Mírně osolíme a nahoru na filé
Květákové pyré: Na másle zpěníme šalotku orestujeme
Květákové pyré podle chuti dosolíme. Květákové pyré rozdělíme na talíře a jednotlivé porce
Květákové růžičky si dáme vařit do osolené vody. Důkladně promícháme a květákovou směsí plníme formičky
Nakrájenou cibulku osmahneme na másle. Květák a brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Přilijeme
Květák očistíme a rozřízneme na 1,5 široké plátky. Olej smícháme s česnekem, medem a lžičkou soli. Směsí
Květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka. Květák poté zcedíme rozmačkáme vidličkou