Prémiový obsah
★★★
892 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Očištěný květák s mladými lístky pokrájíme na kousky, podlijeme vroucí vodou, posolíme, přidáme máslo
Květák rozebereme na růžičky, vývar přivedeme k varu a přidáme květák, vaříme asi 12 minut. Z hrnce si
Filé necháme mírně rozmrazit a potom rozložíme na olejem vymazaný pekáč. Mírně osolíme a nahoru na filé
Květákové pyré: Na másle zpěníme šalotku orestujeme
Květákové pyré podle chuti dosolíme. Květákové pyré rozdělíme na talíře a jednotlivé porce
Květákové růžičky si dáme vařit do osolené vody. Důkladně promícháme a květákovou směsí plníme formičky
Květák očistíme a rozřízneme na 1,5 široké plátky. Olej smícháme s česnekem, medem a lžičkou soli. Směsí
Květák rozebereme na růžičky a 4 minuty povaříme do poloměkka. Poté květák přesuneme na papírovou utěrku
Nakrájenou cibulku osmahneme na másle. Květák a brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Přilijeme