Prémiový obsah
★★★
809 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Očištěný květák s mladými lístky pokrájíme na kousky, podlijeme vroucí vodou, posolíme, přidáme máslo
Květák rozebereme na růžičky, vývar přivedeme k varu a přidáme květák, vaříme asi 12 minut. Z hrnce si
Filé necháme mírně rozmrazit a potom rozložíme na olejem vymazaný pekáč. Mírně osolíme a nahoru na filé
Květákové pyré: Na másle zpěníme šalotku orestujeme
Květákové pyré podle chuti dosolíme. Květákové pyré rozdělíme na talíře a jednotlivé porce
Květákové růžičky si dáme vařit do osolené vody. Důkladně promícháme a květákovou směsí plníme formičky
Nakrájenou cibulku osmahneme na másle. Květák a brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Přilijeme
Květák rozebereme na růžičky a 4 minuty povaříme do poloměkka. Poté květák přesuneme na papírovou utěrku
Očištěný květák povaříme, poloměkký scedíme a nadrobno usekáme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně