Prémiový obsah
★★★
1.6K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Vyklopíme zelí ze sklenice, pokmínujeme osolíme a opepříme Výpek z kachny vmícháme do zelí.
Kysané zelí podusíme na sádle a ochutíme cukrem, solí Naplníme hotové lokše a podáváme.
Svatomartinské lokše můžeme podávat na slano s kachním masem a zelím nebo na sladko s povidly.
Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a utvoříme těsto, ukrájíme kousky, které rozválíme na
ze vzniklého těsta smažíme na mírně omaštěné pánvi lokše Podáváme buď na skladko s povidly nebo k masu a zelí
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na vál. Přidáme trochu mouky, sůl a směs ručně zpracujeme
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a poté oloupeme a nastrouháme. Smícháme s moukou, špetkou soli a vodou
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na vál. Přidáme trochu mouky, sůl a směs ručně zpracujeme
ze vzniklého těsta smažíme na mírně omaštěné pánvi lokše Podáváme buď na skladko s povidly nebo k masu a zelí
Nakonec do zelí vmícháme trochu výpeku z kachny. Bramborové lokše naplníme směsí zelí a masa, přehneme
Volitelné: Pokud chcete, můžete přidat i trochu kysaného zelí Mini lokše můžete podávat teplé i studené.