2.2K čtenářů Přidat komentář

Staročeské lokše

20 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Staročeské lokše

  1. Brambory uvaříme a poté nastrouháme na jemno.
  2. Smícháme v míse s moukou a solí a ze vzniklého těsta smažíme na mírně omaštěné pánvi lokše.
  3. Podáváme buď na skladko s povidly nebo k masu a zelí.
  • 400 g brambory (uvařené ve slupce)
  • 130 g mouka (hladká)
  • sůl
  • mouka (na podsypání)
  • sádlo (na omaštění)

Šťavnaté steaky

Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.

Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.

Staročeské lokše
729
Prima Fresh
★★★★

Staročeské lokše

Brambory nastrouhejte najemno, přisypejte k nim mouku a trochu soli.,Z uvedených surovin zpracujte ručně

Svatomartinské lokše
433
anet.ruzicka
★★★

Svatomartinské lokše

Svatomartinské lokše můžeme podávat na slano s kachním

Lokše ze zelí
1.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Lokše ze zelí

Upečené lokše omastíme osoleným sádlem a podáváme například

Bramborové lokše
4.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bramborové lokše

Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a utvoříme těsto, ukrájíme kousky, které rozválíme na

Slovenské lokše
14K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slovenské lokše

Hotové lokše podáváme dle chuti s brynzou a osmahnutou

Staročeský chléb
765
tetalenka
★★★

Staročeský chléb

Večer o osmé jsem se rozhodla upéct domácí chléb. Všechny suroviny jsem v misce smíchala vařečkou a nechala

Staročeské zázvorky
2.8K
Redakce Recepty.eu

Staročeské zázvorky

Vejce, žloutek a cukr vyšleháme. Přidáme zázvor, citronovou kůru a nakonec postupně přisypáváme mouku

Staročeská bábovka
528
redakceTerka
★★★

Staročeská bábovka

S bílků s špetky soli se vyšleháme tuhý sníh, žloutky si utřeme se sádlem a cukrem do husté pěny. přidáme

Staročeský trdelník
3.1K
Redakce Recepty.eu

Staročeský trdelník

Z mouky, tuku, žloutků, droždí, soli, cukru a mléka vypracujeme klasické kynuté těsto. těsto rozválíme

Staročeské netýnky
10.8K
adina.p
★★★★

Staročeské netýnky

Všechny suroviny smícháme a vytvoříme hladké těsto. Vytvoříme bochánky, které dáme do předehřáté trouby

Staročeské minitrdelníčky
2.3K
janapozarova
★★★

Staročeské minitrdelníčky

Do ohřátého mléka (trošku si odlijeme) s cukrem si přidáme droždí a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek

Staročeské zelníky
2.9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Staročeské zelníky

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Zelí nakrájíme na malé kousky a smícháme s brambory. Poté osolíme