2.1K čtenářů Přidat komentář

Staročeské lokše

20 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Staročeské lokše

  1. Brambory uvaříme a poté nastrouháme na jemno.
  2. Smícháme v míse s moukou a solí a ze vzniklého těsta smažíme na mírně omaštěné pánvi lokše.
  3. Podáváme buď na skladko s povidly nebo k masu a zelí.
  • 400 g brambory (uvařené ve slupce)
  • 130 g mouka (hladká)
  • sůl
  • mouka (na podsypání)
  • sádlo (na omaštění)

Vytažení koláče

Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.

Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.

Staročeské lokše
729
Prima Fresh
★★★★

Staročeské lokše

Brambory nastrouhejte najemno, přisypejte k nim mouku a trochu soli.,Z uvedených surovin zpracujte ručně

Svatomartinské lokše
394
anet.ruzicka
★★★

Svatomartinské lokše

Svatomartinské lokše můžeme podávat na slano s kachním

Bramborové lokše
4.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bramborové lokše

Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a utvoříme těsto, ukrájíme kousky, které rozválíme na

Lokše ze zelí
1.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Lokše ze zelí

Upečené lokše omastíme osoleným sádlem a podáváme například

Slovenské lokše
13.9K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slovenské lokše

Hotové lokše podáváme dle chuti s brynzou a osmahnutou

Staročeský chléb
696
tetalenka
★★★

Staročeský chléb

Večer o osmé jsem se rozhodla upéct domácí chléb. Všechny suroviny jsem v misce smíchala vařečkou a nechala

Staročeské zázvorky
2.7K
Redakce Recepty.eu

Staročeské zázvorky

Vejce, žloutek a cukr vyšleháme. Přidáme zázvor, citronovou kůru a nakonec postupně přisypáváme mouku

Staročeská bábovka
481
redakceTerka
★★★

Staročeská bábovka

S bílků s špetky soli se vyšleháme tuhý sníh, žloutky si utřeme se sádlem a cukrem do husté pěny. přidáme

Staročeský trdelník
2.9K
Redakce Recepty.eu

Staročeský trdelník

Z mouky, tuku, žloutků, droždí, soli, cukru a mléka vypracujeme klasické kynuté těsto. těsto rozválíme

Staročeská sekanina
2.3K
Redakce Recepty.eu

Staročeská sekanina

Hovězí maso a vepřovou plec nakrájíme na malé kostečky a můžeme ještě posekat. Housky nakrájené na kostečky

Staročeské zelníky
2.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Staročeské zelníky

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Zelí nakrájíme na malé kousky a smícháme s brambory. Poté osolíme

Staročeské točenice
1.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Staročeské točenice

Těsto rozválíme, natřeme olejem, posypeme cukrem a skořicí a poklademe rozinkami a ořechy. Srolujeme