Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Brambory nastrouhejte najemno, přisypejte k nim mouku a trochu soli.,Z uvedených surovin zpracujte ručně
Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a utvoříme těsto, ukrájíme kousky, které rozválíme na
Těsto rozválíme, natřeme olejem, posypeme cukrem a skořicí a poklademe rozinkami a ořechy. Srolujeme
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme hladké těsto. Vytvoříme bochánky, které dáme do předehřáté trouby
Do ohřátého mléka (trošku si odlijeme) s cukrem si přidáme droždí a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Zelí nakrájíme na malé kousky a smícháme s brambory. Poté osolíme
Hovězí maso a vepřovou plec nakrájíme na malé kostečky a můžeme ještě posekat. Housky nakrájené na kostečky
Očištěnou kachnu osolíme, posypeme kmínem a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v
Brambory oloupeme, nakrájíme je na slabá kolečka, rozložíme na plech, osolíme, opepříme, přidáme červenou