Prémiový obsah
★★★
892 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Oloupaný meloun, broskve, hrušky a jablka nakrájíme na kostičky. Připravené ovoce promícháme s cukrem
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Dáme do mísy a zakápneme olejem, octem, osolíme a opepříme
smetanu a vše nalijeme na připravený luštěninový salát Salát podáváme vychlazený.
Tofu si nakrájíme na kostičky, přidáme čínské zelí, nakrájenou a očištěnou papriku a cibuli. Zakápneme
Salát opereme, rozebereme na jednotlivé listy a necháme Salát podáváme vychlazený.
rozmícháme sůl, cukr a citrónovou šťávu a touto zálivkou salát Zakapeme trochou olivového oleje a salát posypeme nasekanou
nakrájíme na plátky, cukety nakrájíme na hranolky, salát Navrstvíme salátové listy, zeleninu, krevety a přelijeme
Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na kostky. Nakrájíme mrkev a
Salát natrháme, papriku nakrájíme a zalijeme zálivkou