Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
V silnostěnném kastrolu nasucho osmahněte kukuřičnou krupici. Když začne sladce vonět, za stálého míchání
V silnostěnném kastrolu nasucho osmahneme kukuřičnou krupici. Když začne sladce vonět, za stálého míchání
Houby očistíme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, cibuli a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme
Houby si nakrájíme na malé kousky. Mrkev a cuketu si oloupeme a nakrájíme. Na rozpáleném oleji orestujeme
Cibuli, pórek, uzené maso a špekáčky nakrájíme na malé kousky. Cibuli a pórek osmahneme na oleji, poté
V hrnci rozmícháme polentu ve vývaru a přidáme smetanu. Uvaříme doměkka, osolíme, opepříme a podáváme
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Rozpálíme olej na pánvi a houby na něm orestujeme, přidáme nasekanou
Kukuřičnou krupici zalijeme dvojnásobným množstvím studené vody a necháme cca 2 hodiny. Poté přivedeme
Oloupané šalotky orestujeme na oleji a poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Do pánve přidáme víno
Polentu uvaříme podle návodu, přidáme nastrouhaný parmezán, opepříme a osolíme. Rozpálíme si na pánvi
Omytého lososa opečeme na pánvi s olivovým olejem osolíme a opepříme. Romanesco uvaříme ve slané vodě