Prémiový obsah
★★★
3.4K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Připravíme si dvě mísy. V jedné smícháme ingredience na těsto a v druhé na ingredience na náplň. Střídavě
Všechny ingredience smícháme v míse a vypracujeme hladké těsto bez hrudek. Formu na bábovku vymažeme
Knedlíky vaříme ve vroucí, osolené vodě asi 10-12 minut Hotové knedlíky obalíme ve směsi cukru a skořice a
Všechny suroviny důkladně promícháme v míse. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při
Směs polohrubé mouky s kypřícím práškem a krupicovým cukrem zalijeme mlékem, přidáme olej a vejce. Ze
V míse smícháme všechny suroviny na bábovku. Vypracujeme těsto a přelijeme do vymazané a vysypané formy
Smícháme sypké suroviny a přidáme Heru a žloutky. Z bílků vyšleháme sníh. Přidáme mléko, vmícháme sníh
Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a skořicí. Přisypeme krupicový i vanilkový cukr a vše promícháme
Dohromady smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr moučka, mléko, olej a vejce. Těsto důkladně
Podáváme s bramborovým knedlíkem, klasicky s brusinkami
Rohlíky nakrájet na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme žloutky, promícháme, přidáme prášek do pečiva