Prémiový obsah
★★★
1.5K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku na cca 50 g másla. Přidáme rýži a orestujeme i rýži
Šafrán rozšleháme se smetanou, zapracujeme mouku a máslo. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout asi
Do misky dáme lžíci horké vody a dáme do ní šafrán. Necháme 3 - 4 minuty louhovat a občas zamícháme.
V míse si promícháme nakrájenou cuketu a 1 lžičku soli, necháme 15 minut stát a poté slijeme přebytečnou
Nejlépe kulatozrnnou, vhodnou na rizoto, má hodně škrobu a rizoto je pak krásně krémové.
Nejprve si uvaříme rýži podle návodu. Nasekanou cibulku orestujeme na másle, přidáme koření a krátce
Do 1/3 horkého vývaru přidáme šafrán a necháme rozpustit. V kastrole necháme rozehřát máslo a necháme
K rýži přidáme mrkev, hrášek, zalijeme šafránovým vývarem
Do malého hrnce nalijeme víno, přisypeme šafrán, za stálého míchání přivedeme k varu a svaříme zhruba