Prémiový obsah
★★★
1.7K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme
Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku na cca 50 g másla. Přidáme rýži a orestujeme i rýži
Do misky dáme lžíci horké vody a dáme do ní šafrán. Necháme 3 - 4 minuty louhovat a občas zamícháme.
Šafrán rozšleháme se smetanou, zapracujeme mouku a máslo. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout asi
V míse si promícháme nakrájenou cuketu a 1 lžičku soli, necháme 15 minut stát a poté slijeme přebytečnou
Nejlépe kulatozrnnou, vhodnou na rizoto, má hodně škrobu a rizoto je pak krásně krémové.
Do malého hrnce nalijeme víno, přisypeme šafrán, za stálého míchání přivedeme k varu a svaříme zhruba
K rýži přidáme mrkev, hrášek, zalijeme šafránovým vývarem