885 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Po několika minutách přilijeme víno a až se tekutina Podáváme k rizotu, posypanému parmazánem a pažitkou
zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem Když se víno odpaří přidáme šafrán, osolíme, mícháme
Rýži zalijeme vínem a za stálého míchaní necháme vařit Rizoto odstavíme a vmícháme máslo a sýr.
se víno nevsákne. K rýži přidáme mrkev, hrášek, zalijeme šafránovým vývarem
Přidáme pokrájené houby a víno, vaříme dokud se tekutiny Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme sýrem, osolíme
Potom přidáme rýži, opět orestujeme, podlijeme bílým vínem
Šafrán rozšleháme se smetanou, zapracujeme mouku a máslo. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout asi
Do misky dáme lžíci horké vody a dáme do ní šafrán. Necháme 3 - 4 minuty louhovat a občas zamícháme.
Přivedeme k varu a poté přilijeme vývar a víno.
Do trouby dáme péct nakrájenou dýni ochucenou solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Na másle usmažíme