898 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Po několika minutách přilijeme víno a až se tekutina Podáváme k rizotu, posypanému parmazánem a pažitkou
Rýži zalijeme vínem a za stálého míchaní necháme vařit Rizoto odstavíme a vmícháme máslo a sýr.
zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem Když se víno odpaří přidáme šafrán, osolíme, mícháme
se víno nevsákne. K rýži přidáme mrkev, hrášek, zalijeme šafránovým vývarem
Rizoto: Na pánvi nebo v kastrolu osmahni cibuli na Přilij bílé víno, nech odpařit.
Potom přidáme rýži, opět orestujeme, podlijeme bílým vínem
Přidáme pokrájené houby a víno, vaříme dokud se tekutiny Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme sýrem, osolíme
Do misky dáme lžíci horké vody a dáme do ní šafrán. Necháme 3 - 4 minuty louhovat a občas zamícháme.
Šafrán rozšleháme se smetanou, zapracujeme mouku a máslo. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout asi
Přivedeme k varu a poté přilijeme vývar a víno.