894 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Po několika minutách přilijeme víno a až se tekutina Podáváme k rizotu, posypanému parmazánem a pažitkou
zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem Když se víno odpaří přidáme šafrán, osolíme, mícháme
Rýži zalijeme vínem a za stálého míchaní necháme vařit Rizoto odstavíme a vmícháme máslo a sýr.
se víno nevsákne. K rýži přidáme mrkev, hrášek, zalijeme šafránovým vývarem
Rizoto: Na pánvi nebo v kastrolu osmahni cibuli na Přilij bílé víno, nech odpařit.
Přidáme pokrájené houby a víno, vaříme dokud se tekutiny Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme sýrem, osolíme
Potom přidáme rýži, opět orestujeme, podlijeme bílým vínem
Šafrán rozšleháme se smetanou, zapracujeme mouku a máslo. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout asi
Do misky dáme lžíci horké vody a dáme do ní šafrán. Necháme 3 - 4 minuty louhovat a občas zamícháme.
Přivedeme k varu a poté přilijeme vývar a víno.