bochník s oporou ruky vykulíme na plech, ometeme z něj Upečeme ve vyhřáté troubě (na 250°C, po vložení chleba
Dle chuti přidáme semínka nebo oříšky. Pak pokličku sundámne a chleba dopečeme dozlatova.
Asi 10 minut hněteme, formu si vymažeme olejem a dáme Poté potřeme olivovým olejem a pečeme asi půl hodiny
V míse smícháme obě mouky, sůl, třtinový cukr a jedlou sodu. Pomocí vidličky postupně přimícháme bílý
Všechny přísady kromě borůvek smícháme, těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaná plech. Na
Do mísy dáme mouku, droždí a trochu teplé vody celé to zamícháme a necháme 15 minut vzejít kvásek. Poté
Tvrdý chléb nastrouháme. a zelenou sekanou petrželku a směsí mícháme 10 minut
Všechny ingredience smícháme v míse a necháme nabobtnat. Navrstvíme do formy na chlebíček a upečeme dozlatova
Ošatkový chléb Mouku lze rozdělit do dvou skupin. Příprava kvásku Ne všichni mohou jíst klasický pšeničný
Chleba nakrájíme na plátky v míse smícháme nastrouhaný Směsí potřeme připravené chleby a dáme do rozpálené
Čočku si den předem namočíme do vody. Čočku se zeleninou podáváme v bochníku chleba a nahoru