Druhý den už nám může pomoci pekárna. 1. těsto vyjmeme Pokud nemáme pekárnu, je lépe těsto zpracovat pomocí
Pokud děláte těsto na kaiserky v domácí pekárně, vložte Když vám bochánky vyběhnou, vezměte razidlo na kaiserky
Vykvašený preferment smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout
Ze surovin si připravíme těsto, které rozdělíme na 12 kulatých bochánků, které dáme na plech s pečícím
Těsto na domácí kaiserky jemně posypeme moukou, přikryjeme Domácí kaiserky jsou výborné ke snídani, chutnají za
4 kg krkovice a 4 kg krůtích prsíček nakrájíme na cca 1 cm plátky. Maso jemně rozklepeme a každý plátek
Příprava utopenců: Buřty oloupeme, podélně rozřízneme a hodně opepříme do řezu vložíme řez okurky a kousek
Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájené máslo, vejce a mléko. Nejprve vařečkou
Ze všech surovin na těsto zaděláme na hladkou směs a necháme vykynout. Na plech dáme pečicí papír a poté
Na mírném ohni škvaříme asi hodinu až dvě, podle velikosti
Na sádle zpěníme cibuli. Bůček nakrájíme na větší kousky a vložíme do hrnce na cibuli. Přidáme koření
Švestky zbavíme pecek a omyjeme. Naložíme do mísy s cukrem a octem. Necháme marinovat 24 hodin v chladu
Celou směs propracujte v domácím robotu. Pečte asi 12 až 13 minut, podle toho, jak moc „dozlatova
Vývar přivedeme k varu a vmícháme škrob. Povaříme asi minutu a odstavíme. Jakmile nálev vychladne, přidáme
Dva dny staré rohlíky si nakrájíme a necháme oschnout do druhého dne, přidáme dvě hrsti petrželové nati
Maso, kůže, zeleninu, masox a koření vaříme v tlakovém hrnci cca 45 minut. Po zchladnutí maso vyjmeme
Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme sádlo a za stálého míchání restujeme (dokud nebude cibule
Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme mouku prosetou s práškem do pečiva. Přidáme máslo pokojové teploty