795 čtenářů Přidat komentář

Bosáky se zelím

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Odlijeme z nich přebytečnou vodu a osolíme. přidáme vejce, rohlíky nakrájené na kostičky a mouku.
  2. Rukama spojíme v těsto, ze kterého vytvoříme kulaté knedle.
  3. Ty dáváme do vroucí osolené vody a vaříme půl hodiny. Hotové knedle potřeme máslem.
  4. Červené zelí nakrájíme a dáme do hrnce s troškou vody.
  5. Přidáme sůl a kmín a dusíme, dokud zelní nezměkne. Poté dochutíme cukrem, octem solí.
  6. Nakonec přidáme nakrájenou cibulku. Zdobíme cibulkou orestovanou na másle.
  • 1 kg brambory
  • 2 ks vejce
  • 5 ks rohlíky
  • 500 g mouka (hrubá)
  • sůl
  • hlávka zelí (červené)
  • kmín
  • cukr
  • ocet
  • 4 ks cibule
  • 100 g máslo

Skvrny od borůvek

Myslíte si, že skvrny od borůvek nejdou vyčistit? Tak to se pletete, když použijete kyselé mléko, a pak oděv vyperete v teplé vodě.

Fleky budou pryč.