9.7K čtenářů Přidat komentář

Bramborové krokety II.

55 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Z brambor, mouky, soli a vejce uděláme klasické bramborové těsto. Rozválíme pruh, aby se do něho dal zabalit salám.
  2. Salám rozkrájíme asi na 8 cm dílky a ty pak ještě po délce na čtvrtiny, aby byly silné asi jako slabé párky.
  3. Kousky salámu balíme do bramborového těsta jako válečky a dáme smažit na tuk.
  4. Můžeme podávat ke špenátu, hlávkovým, okurkovým nebo zelným salátům. Pokud zbude těsto, mohou se udělat placky.
  • 1 kg brambory (vařené)
  • mouka (hladká)
  • 1 vejce
  • sůl
  • 400 g točeného salámu

Brambory vařené se zelím nezměknou

Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.