Prémiový obsah
★★★
739 čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Troubu si předehřejeme na 200°C. Do menší zapékací mísy dáme oloupané stroužky česne- ku, pokapeme je
Na másle osmahneme na tenké plátky nakrájenou mrkev a po chvilce k ní přidáme i dvoumilimetrové plátky
Nejprve si připravíme bešamel. Máslo rozpustíme v menším hrnci, zaprášíme ho moukou a mírně opražíme.
Brambory a dýni uvaříme doměkka a slijeme. Ve velké míse rozmačkáme brambory a dýni, osolíme a přidáme
Z fenyklu vyloupneme vnitřní lůžka, aby nám vznikly „lodičky“, poté rozpůlíme a ze středu vykrojíme tvrdé
Uvařené brambory nakrájíme na kostky. Ananas a papriku nakrájíme na kostky, cibuli najemno. Vše spolu
Brambory nastrouhané najemno smícháme s jablky nastrouhanými nahrubo, přidáme mouku, vejce, sůl, trošku
Brambory uvaříme společně s dýní do měkka (dle chuti osolíme). Až jsou brambory a dýně měkké, přidáme
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Troubu předehřejeme na 200 °C, vymažeme zapékací formičky
Mouku smícháme se škvarky. Přidáme brambory, smetanu, vejce a droždí. Osolíme a opepříme. Vypracujeme
Brambory si uvaříme a nastrouháme najemno. Smícháme s nakrájenou cibulí, přidáme ostatní suroviny kromě
Květák a brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Poté smícháme se všemi