Prémiový obsah
★★★
3.3K čtenářů
30 m
janapozarova
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Nit přitom položte příčně pod knedlík tak daleko, jak Uchopte každou rukou jeden konec, nad knedlíkem konce
Veku, perník nakrájíme na kostky a vyšleháme si vejce, mléko, mouku a prášek do perníku, lehce osolíme
Vykynuté knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a V polovině varu knedlíky otočíme.
Zemle pokrájame na kocky a necháme ich voľne preschnúť niekoľko hodín v mise - nie v trúbe! V miske
rukama navlhčenýma ve studené vodě uděláme asi 10 knedlíků Z této dávky je asi 10 knedlíků.
Promícháme a vytvoříme z těsta 1 knedlík (oválný). Hotový knedlík nakrájíme na kolečka.