Prémiový obsah
★★★
5.9K čtenářů
janapozarova
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Očištěný květák s mladými lístky pokrájíme na kousky, podlijeme vroucí vodou, posolíme, přidáme máslo
Květák zbavíme zelených listů, omyjeme a rozebereme na růžičky, které dáme vařit do osolené vody. Mezitím
Květák rozkrájíme na malé růžičky. Ve větším hrnci přivedeme k varu mléko a květák do něj vložíme. Osolíme
Sójové plátky dáme do hrnce a zalijeme je vroucí vodou. Necháme nabobtnat alespoň půl hodiny. Květák
Květákové pyré: Na másle zpěníme šalotku orestujeme
Květákové pyré podle chuti dosolíme. Květákové pyré rozdělíme na talíře a jednotlivé porce
Květák očistíme a rozřízneme na 1,5 široké plátky. Olej smícháme s česnekem, medem a lžičkou soli. Směsí
Nakrájenou cibulku osmahneme na másle. Květák a brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Přilijeme
Květák rozebereme na růžičky a 4 minuty povaříme do poloměkka. Poté květák přesuneme na papírovou utěrku
Mouku smícháme s cukrem a máslem. Z rozváleného těsta vypichujeme kolečka asi 4 cm v průměru. Poté přeložíme
Květákové růžičky si dáme vařit do osolené vody. Důkladně promícháme a květákovou směsí plníme formičky