★★ 1.7K čtenářů Přidat komentář

Jemné noky

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Do mísy si prosejeme mouku, přidáme vejce, sůl a přidáváme vodu, dokud nevznikne hladké těsto.
  2. Poté pomocí lžiček tvarujeme noky, které vaříme v hrnci s osolenou vodou, lehce promícháme, až vyplavou, jsou hotové.
  3. Po dovaření omastíme, aby se nám noky neslepily, a můžeme podávat.
  • 600 g mouka (polohrubá)
  • 180 – 200 ml voda
  • 2 ks vejce
  • Sůl

Rýže jako čerstvá

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.