Prémiový obsah
★★★
804 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
Očištěný květák s mladými lístky pokrájíme na kousky, podlijeme vroucí vodou, posolíme, přidáme máslo
Květák rozebereme na růžičky, vývar přivedeme k varu a přidáme květák, vaříme asi 12 minut. Z hrnce si
Filé necháme mírně rozmrazit a potom rozložíme na olejem vymazaný pekáč. Mírně osolíme a nahoru na filé
Květákové pyré: Na másle zpěníme šalotku orestujeme
Květákové pyré podle chuti dosolíme. Květákové pyré rozdělíme na talíře a jednotlivé porce
Květák rezebereme na růžičky. Očištěnou mrke, pórek a nať oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupané
Očištěný květák povaříme, poloměkký scedíme a nadrobno usekáme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně
Květák nasekáme nadrobno, smícháme s rozšlehanými vejci, strouhankou, osolíme a z promíchané směsi tvoříme
Květák uvaříme a necháme vychladit. Posekáme, přidáme 2 žloutky a mouku. Spojíme a z bílku ušleháme pevný
Mouku s máslem, 200 ml vody a trochou soli smícháme a zpracováváme tak dlouho, dokud nám nevznikne těsto
Květák uvaříme hodně doměkka. Pak ho rozsekáme na malé kousky a dáme do malého pekáčku. Vmícháme nadrobno