287 čtenářů Přidat komentář

Pečená polenta

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. V silnostěnném kastrolu nasucho osmahněte kukuřičnou krupici.
  2. Když začne sladce vonět, za stálého míchání ji zalijte vodou.
  3. Osolte a promíchávejte až k bodu varu.
  4. Přikryjte a vařte za občasného míchání na mírném ohni tak čtyřicet minut. Jakmile se nelepí na stěny hrnce, je hotovo.
  5. Vyklopte ji na tác nebo plech vyložený pečicím papírem. Zarovnejte na zhruba centimetrovou výšku a povrch uhlaďte.
  6. Nechte hodinu až dvě vychladnout. Potom polentu krájejte na různé tvary a grilujte.
  7. Občas ji potřete olejem s rozdrceným česnekem.
  • 400 g krupice (kukuřičná)
  • 1,5 l voda (studená)
  • sůl
  • trochu olej (na potření grilovací mřížky a na potírání placek)
  • 1 stroužek česnek (rozdrcený přimíchaný do oleje na potírání)

Mazání tvrdého másla

Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.