Prémiový obsah
★★★
1.7K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme
Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku na cca 50 g másla. Přidáme rýži a orestujeme i rýži
Do misky dáme lžíci horké vody a dáme do ní šafrán. Necháme 3 - 4 minuty louhovat a občas zamícháme.
Šafrán rozšleháme se smetanou, zapracujeme mouku a máslo. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout asi
V míse si promícháme nakrájenou cuketu a 1 lžičku soli, necháme 15 minut stát a poté slijeme přebytečnou
Nejlépe kulatozrnnou, vhodnou na rizoto, má hodně škrobu a rizoto je pak krásně krémové.
Do malého hrnce nalijeme víno, přisypeme šafrán, za stálého míchání přivedeme k varu a svaříme zhruba
K rýži přidáme mrkev, hrášek, zalijeme šafránovým vývarem