681 čtenářů Přidat komentář

Šafránové rizoto s vínem

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku, po chvíli přidáme rýži a krátce osmažíme.
  2. Rýži zalijeme vínem a za stálého míchaní necháme vařit, poté přilijeme trochu horkého vývaru, osolíme, opepříme a přidáme šafrán.
  3. Za stálého míchání přiléváme vývar a vaříme asi 15 minut.
  4. Rizoto odstavíme a vmícháme máslo a sýr.
  • 150 g rýže (arborio)
  • 400 ml vývar (zeleninový)
  • šalotka
  • šálek víno (bílé)
  • olej (olivový)
  • sůl
  • pepř
  • špetka šafrán
  • parmezán
  • 1 lžíce máslo