1.1K čtenářů Přidat komentář

Smetanové fazolky se slaninou a cibulkou

45 m

Avatar of nikolka

nikolka

@nikolka

Postup receptu

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme nakrájenou slaninu. Osmahneme a zalijeme smetanou.
  2. Poté přidáme fazolky, osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou a česnekem.
  3. Podáváme jako přílohu k masu.
  • 250 ml smetana
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva
  • 500 g fazolky
  • 2 ks cibule
  • olej (olivový)
  • 150 g slanina
  • 2 stroužek česnek.

Šťavnaté steaky

Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.

Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.