Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
Brambory nastrouhejte najemno, přisypejte k nim mouku a trochu soli.,Z uvedených surovin zpracujte ručně
Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a utvoříme těsto, ukrájíme kousky, které rozválíme na
S bílků s špetky soli se vyšleháme tuhý sníh, žloutky si utřeme se sádlem a cukrem do husté pěny. přidáme
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme hladké těsto. Vytvoříme bochánky, které dáme do předehřáté trouby
Do ohřátého mléka (trošku si odlijeme) s cukrem si přidáme droždí a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek
Očištěnou kachnu osolíme, posypeme kmínem a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v
Vejce, žloutek a cukr vyšleháme. Přidáme zázvor, citronovou kůru a nakonec postupně přisypáváme mouku
Těsto rozválíme, natřeme olejem, posypeme cukrem a skořicí a poklademe rozinkami a ořechy. Srolujeme
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Zelí nakrájíme na malé kousky a smícháme s brambory. Poté osolíme