2.1K čtenářů Přidat komentář

Staročeské lokše

20 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Staročeské lokše

  1. Brambory uvaříme a poté nastrouháme na jemno.
  2. Smícháme v míse s moukou a solí a ze vzniklého těsta smažíme na mírně omaštěné pánvi lokše.
  3. Podáváme buď na skladko s povidly nebo k masu a zelí.
  • 400 g brambory (uvařené ve slupce)
  • 130 g mouka (hladká)
  • sůl
  • mouka (na podsypání)
  • sádlo (na omaštění)

Čištění rychlovarné konvice

Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.

Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.

Spirála by měla být celá ponořená.

Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.

Staročeské lokše
729
Prima Fresh
★★★★

Staročeské lokše

Brambory nastrouhejte najemno, přisypejte k nim mouku a trochu soli.,Z uvedených surovin zpracujte ručně

Svatomartinské lokše
353
anet.ruzicka
★★★

Svatomartinské lokše

Svatomartinské lokše můžeme podávat na slano s kachním

Lokše ze zelí
1.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Lokše ze zelí

Upečené lokše omastíme osoleným sádlem a podáváme například

Slovenské lokše
13.8K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slovenské lokše

Hotové lokše podáváme dle chuti s brynzou a osmahnutou

Bramborové lokše
4.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bramborové lokše

Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a utvoříme těsto, ukrájíme kousky, které rozválíme na

Staročeské perníčky
12.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Staročeské perníčky

Med, vejce a cukr společně utřeme. Mouku, prášek do perníku a sodu smícháme a zatřeme do medu po lžičkách

Staročeské brambory
14.1K
1
Kuchař Berda
★★★★

Staročeské brambory

Brambory oloupeme, nakrájíme je na slabá kolečka, rozložíme na plech, osolíme, opepříme, přidáme červenou

Staročeské buchty
11.5K
2
Kuchař Berda
★★★

Staročeské buchty

Z vlažného mléka, lžíce cukru a kostky droždí zaděláme kvásek. Mouku, sůl, cukr, žloutky a citrónovou

Staročeská kachna
7.5K
Kuchař Berda
★★★

Staročeská kachna

Očištěnou kachnu osolíme, posypeme kmínem a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v

Staročeský chléb
629
tetalenka
★★★

Staročeský chléb

Večer o osmé jsem se rozhodla upéct domácí chléb. Všechny suroviny jsem v misce smíchala vařečkou a nechala

Staročeské zázvorky
2.6K
Redakce Recepty.eu

Staročeské zázvorky

Vejce, žloutek a cukr vyšleháme. Přidáme zázvor, citronovou kůru a nakonec postupně přisypáváme mouku

Staročeský trdelník
2.8K
Redakce Recepty.eu

Staročeský trdelník

Z mouky, tuku, žloutků, droždí, soli, cukru a mléka vypracujeme klasické kynuté těsto. těsto rozválíme