Prémiový obsah
★★★
971 čtenářů
20 m
Redakce Recepty.eu
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
V míse smícháme kukuřičnou kaši, prosátou kukuřičnou mouku, vodu a sůl. Uhněteme z něj velkou kouli.
Uvařenou masovou směs dáme na tortily, posypeme nastrouhaným
Nejprve se dáme na přípravu těsta. Do mísy si připravíme mouku, ve které uděláme jamky, do kterých nalijeme
Oba konce tortily přehneme směrem dovnitř a zamotáme
čisté pánvi v troše rozehřátého oleje lehce opečeme tortily
Chedar i goudu si nastrouháme. Rozehřejeme si pánev a položíme na ni tortilu. Posypeme ji nastrouhaným
Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Okořeníme, zakápneme olejem a dáme odležet do lednice
Do sklenice nalijeme likér a zalijeme ho horkou vodou. Nápoj ozdobíme šlehačkou a navrch dáme lžíce likéru
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem, povaříme na kaši, poté osolíme a opepříme, přidáme pažitku
Vaječné žloutky vydlabeme a smícháme s olejem , citronovou Druhou půlkou ozdobíme vaječnou pomazánkou.