1.3K čtenářů
Velice chutná a zdravá varianta vařeného červeného zelí s rozinkami. Místo mouky zahustíme bramborou a jablky. Ke zvýraznění chuti vaříme místo ve vodě, tak ve vývaru.
40 m
Redakce Recepty.eu
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Zelí zalijeme vínem a vodou a dusíme doměkka. Poté přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a dovaříme.
Poté přidáme nakrájené zelí, cukr, ocet, kmín, víno Těstě před dovařením přidáme nastrouhanou bramboru a jablka
Jablko nakrájíme buď na malé kostečky nebo nastrouháme a přidáme do zelí.
Po chvilce přidáme jemně nakrájené zelí, podle potřeby Pak přidáme nastrouhané jablko, ocet a víno a jen krátce
Červené zelí nakrájíme a dáme do hrnce. Pečeného králíka podáváme s dušeným červeným zelím,
Bílé nebo červené zelí propláchneme, necháme okapat : K červenému zelí přidáme červené víno a dusíme asi
Zelí rozčtvrtíme a zbavíme košťálu. a jablka.
přidáme koření, šťávu a kůru z pomeranče a zalijeme vínem Na pánev dáme 3 naběračky vína, přidáme máslo a zredukujeme