525 čtenářů
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Po chvilce přidáme jemně nakrájené zelí, podle potřeby Pak přidáme nastrouhané jablko, ocet a víno a jen krátce
Přidáme nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené Nakonec přidáme jablka.
Jablko nakrájíme buď na malé kostečky nebo nastrouháme a přidáme do zelí.
Zelí zalijeme vínem a vodou a dusíme doměkka. Poté přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a dovaříme.
a přidáme na proužek nakarájené zelí. Jakmile je zelí měkké zaprášíme troškou mouky, aby
nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s římským kmínem
Hlávku červeného zelí omyjeme, zbavíme případných nečistot Salát z červeného zelí podáváme chlazený.
Zelí slijte (nálev zatím uschovejte) a pokrájejte. Podávejte se zelím a bramborovým knedlíkem.
Jablka vložíme do břišní dutiny nebo je dusíme ve výpeku Než se kachna upeče, připravíme si červené zelí.
, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolíme Nakonec přidáme jablka.