Klasická bramborová kaše

447 čtenářů Přidat komentář

Klasická bramborová kaše

30 m

Avatar of jardagurman

jardagurman

@jardagurman

Klasická bramborová kaše

  1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.
  2. Do uvařených brambor přidáme máslo a ohřáté mléko a důkladně rozmixujeme.
  3. Ne všechny druhy brambor se hodí na bramborovou kaší. Nejlepší jsou ty s vysokým obsahem škrobu.
  4. Do bramborové kaše můžete využít i další suroviny jako jsou olivový olej nebo čerstvé bylinky.
  • 200 g brambory
  • 15 g máslo
  • 50 ml mléko
  • sůl

Skvrny od kávy

Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.

Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.

Klasický bramborový salát
1.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Klasický bramborový salát

Ve slupce uvařené oloupané brambory a na tvrdo uvařené vejce nakrájíme na kolečka. Klademe je na mísu

Klasický bramborový guláš s párkem
347
tetalenka

Klasický bramborový guláš s párkem

Brambory a cibuli oloupeme. Nakrájíme na kousky a osmahneme v hlubokém hrnci s lžící oleje. Přidáme na

Bramborový salát
648
redakceTerka
★★★

Klasický vánoční bramborový salát

Několik hodin před přípravou salátu uvaříme brambory ve slupce. Měkké brambory oloupeme a necháme vychladnout

Klasický vánoční bramborový salát
825
Redakce Recepty.eu
★★★

Klasický vánoční bramborový salát

Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zchladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.

Klasická hrachová kaše s klobásou

Hrach přeberte, propláchněte a namočte do studené vody alespoň na 2-3 hodiny (ideálně přes noc). Vodu

Bramborová kaše
6.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bramborová kaše

Ne všechny druhy brambor se hodí na bramborovou kaší Do bramborové kaše můžete využít i další suroviny jako

Klasická bramborová kaše
149
Vareni.cz
★★★

Klasická bramborová kaše

elektrickým ručním šlehačem s metlami na sníh vyšleháme kaši Klasickou bramborovou kaši podáváme jako přílohu k

Klasický mazanec
189
anet.ruzicka

Klasický mazanec

Nejprve si připravíme kvásek. Do trochy vlažného mléka s trochou cukru rozdrobíme kvasnice. Poprášíme

Klasický tatarák
1.3K
anet.ruzicka

Klasický tatarák

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Hovězí svíčkovou třikrát pomeleme v mlýnku na maso. Pomleté maso

Klasické koblihy
163
kuchtikverca
★★★

Klasické koblihy

Obě mouky prosijte do mísy robota. Přidejte cukr, vanilkový cukr, špetku soli a promíchetje. Ve středu

Klasický smažák
89
nikolka

Klasický smažák

Tvrdý sýr nakrájený na silnější plátky, obalíme v hladké mouce. Rozšleháme vejce s trochou mléka, osolíme

Klasická zelňačka
2.4K
redakceTerka

Klasická zelňačka

Na sádle orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme kmín a mletou papriku. Za stálého mícháme restujeme a