Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Ve slupce uvařené oloupané brambory a na tvrdo uvařené vejce nakrájíme na kolečka. Klademe je na mísu
Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zchladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Několik hodin před přípravou salátu uvaříme brambory ve slupce. Měkké brambory oloupeme a necháme vychladnout
Brambory a cibuli oloupeme. Nakrájíme na kousky a osmahneme v hlubokém hrnci s lžící oleje. Přidáme na
Hrach přeberte, propláchněte a namočte do studené vody alespoň na 2-3 hodiny (ideálně přes noc). Vodu
Ne všechny druhy brambor se hodí na bramborovou kaší Do bramborové kaše můžete využít i další suroviny jako
elektrickým ručním šlehačem s metlami na sníh vyšleháme kaši Klasickou bramborovou kaši podáváme jako přílohu k
propasírujeme, přidáme 2 lžíce oleje a vymícháme je na kaši Kaši dáme do zapékací mísy a zapečeme v troubě asi
vývar, trochu oleje, propasírujeme je a vymícháme na kaši zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme ji do kaše
za postupného přilévání horkého mléka připravíme kaši Kaši ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme