Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Přidáme nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolíme. 2 minuty restujeme a zalijeme
Zelí zalijeme vínem a vodou a dusíme doměkka. přidáme mouku a umícháme jíšku, kterou přidáme do zelí
potřeme medem, okořeníme a v pekáči zalijeme bílým vínem K masu přidáme oloupané a na plátky nakrájené kedlubny
nakrájenou cibuli, slaninu, kousek másla a přilijeme bílé víno Červené zelí nakrájíme a dáme do hrnce.
: K červenému zelí přidáme červené víno a dusíme asi Bílé zelí: Bílé zelí zahustíme strouhanou syrovou bramborou
Obří kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zelí z kedlubny podáváme se sekanou, pečeným masem
Kedluben nastrouháme nahrubo, můžeme mírně přidat Zelí z kedluben má jemnou chuť a může se podávat ke
Kedlubnu očistíme a vcelku ji uvaříme ve vodě do měkka Vzniklou směsí plníme uvařené a rozpůlené kedlubny.
Zeleninu očistíme, omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme vývarem. Přidáme olej, zakryjeme pokličkou a vaříme
Čtyři větší kedlubny očistíme a vydlabeme. Všechno dobře promícháme a naplníme kedlubny.
Pak oloupeme kedlubny, odkrojíme z nich horní čtvrtinu Vydlabané kedlubny vytřeme máslem, naplníme masovou
Kedlubny očistíme, nakrájíme na plátky, podlijeme trochou Vmícháme kedlubny, přisolíme, přísladíme a dodusíme