Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Přidáme nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolíme. 2 minuty restujeme a zalijeme
Zelí zalijeme vínem a vodou a dusíme doměkka. přidáme mouku a umícháme jíšku, kterou přidáme do zelí
potřeme medem, okořeníme a v pekáči zalijeme bílým vínem K masu přidáme oloupané a na plátky nakrájené kedlubny
nakrájenou cibuli, slaninu, kousek másla a přilijeme bílé víno Červené zelí nakrájíme a dáme do hrnce.
: K červenému zelí přidáme červené víno a dusíme asi Bílé zelí: Bílé zelí zahustíme strouhanou syrovou bramborou
Obří kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zelí z kedlubny podáváme se sekanou, pečeným masem
Kedluben nastrouháme nahrubo, můžeme mírně přidat Zelí z kedluben má jemnou chuť a může se podávat ke
Čtyři větší kedlubny očistíme a vydlabeme. Všechno dobře promícháme a naplníme kedlubny.
Kedlubnu očistíme a vcelku ji uvaříme ve vodě do měkka Vzniklou směsí plníme uvařené a rozpůlené kedlubny.
Pak oloupeme kedlubny, odkrojíme z nich horní čtvrtinu Vydlabané kedlubny vytřeme máslem, naplníme masovou
Kedlubny oloupeme a omyjeme, očistíme karotky a obojí Přidáme kolečka kedluben a karotky, přilijeme zeleninový
Kedlubny očistíme, nakrájíme na plátky, podlijeme trochou Vmícháme kedlubny, přisolíme, přísladíme a dodusíme