Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Přidáme nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolíme. 2 minuty restujeme a zalijeme
Zelí zalijeme vínem a vodou a dusíme doměkka. přidáme mouku a umícháme jíšku, kterou přidáme do zelí
potřeme medem, okořeníme a v pekáči zalijeme bílým vínem K masu přidáme oloupané a na plátky nakrájené kedlubny
nakrájenou cibuli, slaninu, kousek másla a přilijeme bílé víno Červené zelí nakrájíme a dáme do hrnce.
: K červenému zelí přidáme červené víno a dusíme asi Bílé zelí: Bílé zelí zahustíme strouhanou syrovou bramborou
Obří kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zelí z kedlubny podáváme se sekanou, pečeným masem
Kedluben nastrouháme nahrubo, můžeme mírně přidat Zelí z kedluben má jemnou chuť a může se podávat ke
Kedlubnu očistíme a vcelku ji uvaříme ve vodě do měkka Vzniklou směsí plníme uvařené a rozpůlené kedlubny.
Zeleninu očistíme, omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme vývarem. Přidáme olej, zakryjeme pokličkou a vaříme
Čtyři větší kedlubny očistíme a vydlabeme. Všechno dobře promícháme a naplníme kedlubny.
Pak oloupeme kedlubny, odkrojíme z nich horní čtvrtinu Vydlabané kedlubny vytřeme máslem, naplníme masovou
Kedlubny očistíme, nakrájíme na plátky, podlijeme trochou Vmícháme kedlubny, přisolíme, přísladíme a dodusíme