196 čtenářů Přidat komentář

Zelí z kedlubny s vínem

30 m

Avatar of redakceTerka

redakceTerka

@redakceterka

Zelí z kedlubny s vínem

  1. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Kedlubny nastrouháme nahrubo a přidáme k cibuli.
  2. Osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme vínem a dusíme asi 10-15 minut.
  3. Podle potřeby zahustíme zelí moukou, dochutíme cukrem a octem a dusíme dalších 10 minut.
  • 3 kedlubny
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej
  • 3 lžíce bílé víno
  • sůl, pepř
  • kmín
  • cukr
  • ocet
  • 2 lžíce hladká mouka

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.

Červené zelí s vínem a jablky
2.4K
janapozarova
★★★

Červené zelí s vínem a jablky

Zelí zalijeme vínem a vodou a dusíme doměkka. přidáme mouku a umícháme jíšku, kterou přidáme do zelí

Červené zelí s jablky
1.2K
Redakce Recepty.eu

Červené zelí na víně s jablky

Přidáme nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolíme. 2 minuty restujeme a zalijeme

Pečený králík na víně s kedlubnami
6.7K
Kuchař Berda
★★★

Pečený králík na víně s kedlubnami

potřeme medem, okořeníme a v pekáči zalijeme bílým vínem K masu přidáme oloupané a na plátky nakrájené kedlubny

Dušené zelí
36.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Dušené červené nebo bílé zelí na víně

: K červenému zelí přidáme červené víno a dusíme asi Bílé zelí: Bílé zelí zahustíme strouhanou syrovou bramborou

Pečený králík na víně s červeným zelím
326
anet.ruzicka

Pečený králík na víně s červeným zelím

nakrájenou cibuli, slaninu, kousek másla a přilijeme bílé víno Červené zelí nakrájíme a dáme do hrnce.

Zelí z kedlubny
51
Vareni.cz

Zelí z kedlubny

Obří kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zelí z kedlubny podáváme se sekanou, pečeným masem

Zelí z kedluben
86
Vareni.cz
★★

Zelí z kedluben

Kedluben nastrouháme nahrubo, můžeme mírně přidat Zelí z kedluben má jemnou chuť a může se podávat ke

Plněný kedluben
916
Redakce Recepty.eu

Plněný kedluben

Čtyři větší kedlubny očistíme a vydlabeme. Všechno dobře promícháme a naplníme kedlubny.

Plněné kedlubny
4.1K
Kuchař Berda

Plněné kedlubny

Pak oloupeme kedlubny, odkrojíme z nich horní čtvrtinu Vydlabané kedlubny vytřeme máslem, naplníme masovou

Zadělávané kedlubny
21.4K
Kuchař Berda
★★★

Zadělávané kedlubny

Kedlubny očistíme, nakrájíme na plátky, podlijeme trochou Vmícháme kedlubny, přisolíme, přísladíme a dodusíme

Zapečené kedlubny
11.4K
Kuchař Berda
★★★

Zapečené kedlubny

Kedlubny oloupeme a omyjeme, očistíme karotky a obojí Přidáme kolečka kedluben a karotky, přilijeme zeleninový

Plněné kedlubny
15
julie

Plněné kedlubny

Kedlubnu očistíme a vcelku ji uvaříme ve vodě do měkka Vzniklou směsí plníme uvařené a rozpůlené kedlubny.