1K čtenářů Přidat komentář

Červené zelí na víně s jablky

Velice chutná a zdravá varianta vařeného červeného zelí s rozinkami. Místo mouky zahustíme bramborou a jablky. Ke zvýraznění chuti vaříme místo ve vodě, tak ve vývaru.

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolíme.
  3. 2 minuty restujeme a zalijeme horkým drůbežím vývarem.
  4. Chvíli předtím než bude zelí měkké, přidáme nastrouhanou bramboru a chvíli vaříme.
  5. Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Nakonec přidáme jablka.
  6. Pokud si zelí připravíme den předem, jeho chuť bude výraznější.
  • 4 lžíce sádlo
  • 2 ks cibule
  • 1 hlávka červené zelí
  • kmín
  • 100 ml vinný ocet (červený)
  • 50 g cukr (krupice)
  • 200 ml víno (červené)
  • 50 g rozinky
  • sůl a pepř
  • 1 l vývar (drůbeží)
  • 1 ks brambora
  • 2 ks jablka