62 čtenářů Přidat komentář

Zelí z kedlubny s vínem

30 m

Avatar of redakceTerka

redakceTerka

@redakceterka

Postup receptu

  1. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Kedlubny nastrouháme nahrubo a přidáme k cibuli.
  2. Osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme vínem a dusíme asi 10-15 minut.
  3. Podle potřeby zahustíme zelí moukou, dochutíme cukrem a octem a dusíme dalších 10 minut.
  • 3 kedlubny
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej
  • 3 lžíce bílé víno
  • sůl, pepř
  • kmín
  • cukr
  • ocet
  • 2 lžíce hladká mouka

Rýže jako čerstvá

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.