Na cibulce zpěněné na sádle podusíme zelí. Uzené dáme péct do trouby na 180°C asi na 40 minut.
Příprava knedlíku: Brambory nastrouháme, přidáme mouku Příprava zelí: Zelí si dáme do hrnce, zalijeme vodou
Syrové brambory omyjeme, oškrábeme a nastrouháme do misky, přidáme bramborovou směs, trochu vody a zpracujeme
Z této směsi vyrobíme knedlíky, které dáme do osolené Hotové knedlíky zcedíme, pokapeme rozpuštěným sádlem
Vypracujeme tužší těsto, ze kterého tvoříme knedlíky Dusíme doměkka, poté přidáme špetku kmínu, soli a smetany
Knedlíky: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. něj kolečka, doprostřed dáme náplň a zabalíme do knedlíků
Po třech dnech zalijeme maso lákem z vody a soli, aby Před uzením maso umyjeme v teplé vodě a osušíme.
Během celého uzení kontrolujeme teplotu vpichovým teploměrem Uzení masa Na uzení používáme tvrdé dřevo, které příliš
Na knedlíky si nakrájíme veku, necháme proschnout asi Přidáme zelí, krátce orestujeme, veku namočíme do mléka
tekutinu z brambor a promícháme s vejcem, moukou a 10 g soli Z těsta tvoříme lžící knedlíky, které vaříme asi 5
Kysané zelí propláchneme, vymačkáme a překrájíme na Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, odstraníme fólii a
Knedlíky tvarujeme dvěma lžícemi, vždy je namočíme, cibulky si osmahneme na pánvi a můžeme podávat s uzeným
Cibuli nakrájíme nadrobno a uzené maso na kostičky. Knedlíky podáváme s dušeným červeným zelím a posypeme
necháme vychladnout a přidáme vejce mouku a trochu soli Krátce osmahneme a plníme knedlíky.
Po třech dnech zalijeme maso lákem aby bylo potopené Před uzením maso umyjeme v teplé vodě a osušíme.
K chlupatým knedlíkům se zelím se nejlépe hodí uzená Na talíř naservírujeme knedlíky, maso a kyselé zelí
Knedlíky: Oba druhy brambor nastrouháme na jemném Chlupaté knedlíky se zelím podáváma jako přílohu třeba
Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a pozvolna Knedlíky podáváme se zelím a osmaženou cibulkou.
Doprostřed dáme uzené maso s cibulí a vytvoříme kuličky Podáváme s dokřupava opečenou cibulkou a se zelím.
Přidáme zelí a krátce osmahneme. K zelí přidáme maso (vcelku).