Prémiový obsah
★★★
3.9K čtenářů
35 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Podáváme s bramborovým knedlíkem, klasicky s brusinkami
Knedlíky vaříme ve vroucí, osolené vodě asi 10-12 minut Hotové knedlíky obalíme ve směsi cukru a skořice a
Rohlík si nakrájíme na malé kousky. Vyšleháme si bílek, který smícháme se zbylými ingrediencemi. Hrníčky
Brambory uvaříme a nastrouháme, necháme vychladnout a přidáme vejce mouku a trochu soli. Důkladně propracujeme
Z připraveného těsto vložíme knedlíky a plníme je masem Knedlíky vaříme ve vroucí, osolené vodě asi 12 minut
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je. Nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl
Den před přípravou uvaříme brambory ve slupce a oloupeme. Potom je nastrouháme, promícháme s moukou,