Prémiový obsah
★★★
3.9K čtenářů
35 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Podáváme s bramborovým knedlíkem, klasicky s brusinkami
Rohlík si nakrájíme na malé kousky. Vyšleháme si bílek, který smícháme se zbylými ingrediencemi. Hrníčky
Knedlíky vaříme ve vroucí, osolené vodě asi 10-12 minut Hotové knedlíky obalíme ve směsi cukru a skořice a
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme škrobovou moučku,
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme vejce. Poté sušený česnek, vločky, chilli, osolíme a
Rukama vytvoříme kulaté knedlíky, které dáváme do vroucí Hotové knedlíky rozkrojíme.
Brambory uvaříme, nastrouháme, rozmícháme s rozšlehanými vejci, moukou, krupicí a trochou soli. Zpracujeme