Prémiový obsah
★★★
524 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Do většího hrnce dáme osmahnout slaninu nakrájenou na kostičky, pak přidáme cibuli nakrájenou na drobno
Kostičky slaniny zpěníme, přidáme cibuli a po chvíli česnek s pórkem. Dále přidáme mleté maso, osolíme
Mrkev dáme vařit vcelku. Když je uvařená, oloupeme ji a na hrubém struhadle ji nastrouháme. Podlijeme
list, opepříme a dusíme, dokud není zelí měkké. Přimícháme ji k zelí, abychom ho zahustili.
Přidáme kmín, zelí, cukr, sůl a zalijeme vínem. nalijeme do kastrůlku a na dno pekáče rozmístíme zelí
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou kapustu a podlijeme vodou.
Špičaté zelí nakrájíme na větší kostky a spaříme v Pak ho propláchneme studenou vodou, zelí by mělo zůstat