448 čtenářů Přidat komentář

Šmantlové zelí

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Očištěné zelí nakrájíme na plátky a trochu zalijeme vroucí vodou, osolíme a přikryté vaříme.
  2. Slaninku nakrájíme, rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně opražíme.
  3. Potom přidáme červenou papriku, trochu zlijeme vodou a dusime.
  4. Nakonec přilijeme do zelí mléko.
  • 1 kg zelí (hlávkové)
  • voda
  • sůl
  • 60 g slanina (uzená)
  • 30 g cibule
  • červená paprika
  • 0,5 l mléko

Brambory vařené se zelím nezměknou

Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.