Prémiový obsah
★★★
951 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Z každého kousku utvoříme nok, který smažíme po obou Usmažené noky podáváme jako přílohu k pečeným nebo
Uvařený květák rozmačkáme v misce vidličkou. Na másle necháme zpěnit nadrobno nasekanou cibulku a přidáme
V osolené vodě uvaříme téměř do měkka květák, vytáhneme, necháme okapat a najemno ho nasekáme. Přidáme
Květák uvaříme hodně doměkka. Pak ho rozsekáme na malé kousky a dáme do malého pekáčku. Vmícháme nadrobno
Květák krátce povaříme, rozebereme na růžičky a necháme vystydnout. Přidáme na nudličky nakrájenou kedlubnu
Mouku s máslem, 200 ml vody a trochou soli smícháme a zpracováváme tak dlouho, dokud nám nevznikne těsto
Květák nasekáme nadrobno, smícháme s rozšlehanými vejci, strouhankou, osolíme a z promíchané směsi tvoříme
Květák uvaříme a necháme vychladit. Posekáme, přidáme 2 žloutky a mouku. Spojíme a z bílku ušleháme pevný
Květák rezebereme na růžičky. Očištěnou mrke, pórek a nať oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupané