692 čtenářů Přidat komentář

Smažené květákové noky

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Uvařený květák zbavíme přebytečné vody a v misce jej vidličkou rozmačkáme.
  2. Přidáme mouku, žloutky, muškátový oříšek.
  3. Osolíme, opepříme a vše pořádně promícháme.
  4. Ze zbylých bílků si vyšleháme hustý sníh a opatrně jej do těsta přimícháme.
  5. Ze vzniklé hmoty lžící nabíráme noky a smažíme je na rozpáleném oleji.
  6. Podáváme jako přílohu nebo jako hlavní chod s bramborami.
  • 400 g květák (uvařený)
  • 250 g polohrubá mouka
  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • olej

Aby chlebíčky neokoraly

Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).

Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.