Prémiový obsah
★★★
831 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme scezené a nadrobno nakrájené zelí
Z každého kousku utvoříme nok, který smažíme po obou Usmažené noky podáváme jako přílohu k pečeným nebo
Bílé zelí nakrouháme na tenkém struhadle na proužky, přidáme polohrubou mouku, jeden bílý jogurt, 1 vejce
V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli a špekáčky. Přidáme papriku, zalijeme trochou vody a vaříme cca 20
Zelí nastrouháme najemno, osolíme a necháme chvíli odstát. Zelenou papriku a šunku pokrájíme na nuudličky
Zelí nakrájíme na tenké nudle, přidáme ostatní přísady, smícháme ve velké nádobě a necháme několik dní
Housku nakrájíme na kostičky a na suché pánvi opečeme dozlatova. Opečené kostičky nasypeme do misky a
Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zesklovatíme
Listové těsto rozválíme na vále na plát, který poklademe plátky tvrdého sýra, anglickou slaninou a okapaným